Kära migranter!

Visst är det jobbigt att komma till ett nytt land där allt är helt annorlunda från där du kom ifrån? Jag förstår det, jag misstänker att ingen av er blir minsta informerade om hur man beter sig i Sverige. Varför skulle man bry sig om att meddela er om skillnader i samhället när man inte ens kollar er ålder eller tar ett blodprov för att se att du inte drar med dig virus som kan döda många av oss stackars svenskar. Så jag tänkte dela med mig lite av hur saker går till här.

Vi löser inte saker med våld.

Ibland kan det vara svårt att inte ta i med nävarna, alla vet det. Vi är alla mänskliga och dom flesta av oss i Sverige har fört en diskussion med en såkallad ”feminist”.
Men vi löser inte våra konflikter med våld. Vi håller det civiliserat. Om någon har en annan åsikt än dig, hur fel du än anser dennes åsikt vara, så har du ingen rätt att skada människan. Gå därifrån. Avsluta konversationen. Det är det som är det underbara med att bo ett såkallat fritt land; Jag har rätt till min åsikt och du har rätt att kalla mig en idiot om du inte håller med. Det är helt okej. Men du får inte skada mig.

Kvinnor i Sverige

Ja, vi har väldigt många vackra kvinnor här. Och dom är inte täckta från topp till tå, dom klär sig precis som dom vill. Och du har INGEN rätt att röra dom, oavsett vad din religion säger. Din religion är irrelevant här. Sitter den där kroppsdelen fast på din kropp? Nej? Då får du inte röra den. Så enkelt är det. Du får inte heller ha sex med vem du vill, kvinnor har all rätt att inte ha sex med dig om dom inte vill. Även kvinnliga migranter kanske bör informeras om sina nya rättigheter, att dom nu faktiskt får välja själva vad dom anser vara bäst för sig. Vi får jobba, studera, klä oss precis som vi vill (och ingen har rätt att ofreda oss oavsett vad vi har på oss), välja själva vilken religion som passar oss, om vi ens vill vara med i någon religion alls. Det är helt valfritt, för alla. Du har inte heller någon rätt att kalla kvinnor för ”svennehora”, ”slampa”, ”slyna”, och liknande. Det enda du får göra när du ser en kvinna är just det; Du får SE henne. Inget mer. Se men inte röra. Och med se så menar jag inte STIRRA, som många gör. Man glor inte på folk, om du som man stirrar på en kvinna längre än 10 sekunder så kommer hon uppfatta dig som obehaglig just för att det är det; Obehagligt.

 

Sveriges lagar

Är du på svensk mark? Ja? Då gäller den svenska lagen. Sharia är inte tillåtet, och det är inte relevant. Vi skär inte händer av tjuvar. Vi stenar inte homosexuella. Vi stenar inte kvinnor som varit otrogna. Vi har EN fru. Det är inte lagligt att ha fler. Även i vittnesmål och liknande, en kvinnas är i svensk lag värt exakt lika mycket som en mans. Det gäller i allting, det är jämställt (argumentera bäst ni vill, vi har det jävligt bra).

Homosexuella i Sverige

I Sverige finns det många homosexuella, och dom är värda precis lika mycket som du är. Du har ingen rätt att ofreda dessa på något sätt, du är inte högre stående än någon i Sverige.

Judar i Sverige

Ja, det finns judar i Sverige också. Änsålänge. Samma regel gäller här; Du har ingen rätt att ofreda/kränka någon annan, oavsett vem det är, vad denne har för religion eller sexuell läggning. Ingen. Judar har exakt samma rättigheter som dig, och du har ingen rätt att kränka dessa rättigheter. Oavsett vad Koranen säger, som sagt; Det är inte relevant här.

Kristna symboler

Sverige är i grunden ett kristet land, det finns kyrkor och kristna symboler precis överallt och det är en del av vår kultur. Lev med det.

Yttrandefrihet

Vi alla har rätt till våra åsikter, och att framföra våra åsikter, utan censur eller bestraffning. Det är hur bra som helst, och vi älskar det. I och med detta så blir ju såklart vissa människor också sårade. Det går inte att undvika. Om du ser nånting eller hör nånting (på t.ex tv) som du uppfinner stötande eller ”kränkande”, byt kanal. Se inte på saker som upprör dig. Bojkotta istället. Anmäl inte företag och liknande till vart fan man nu anmäler kränkningar till, det kommer bara leda till att människor blir upprörda och det bidrar till något som är kallat Politisk Korrekthet, och det är nånting väldigt ondskefullt som vi inte vill ha i vårt samhälle. Kort och gott; Gillar du inte något, avlägsna det eller dig själv från dess omgivning. Ingen tvingar dig att lyssna, däremot blir det mer konsekvenser om alla helt plötsligt ska vara alla till lags. ”Om alla får som dom vill som dom vill så blir alla missnöjda”.

Respekt för dina medmänniskor

Vi har respekt för varandra, tills personen visar att den inte är värd respekt. Det är så jag upplever att människor i min närhet i vilket fall ser på saken. Om du låter mig vara så låter jag dig vara. Vi är ett fredligt folk, vi gillar lugn och ro. Vi är oftast snälla mot varandra, vi tar hand om varandra när det behövs. Vi gillar att kunna röra oss fritt i våra byar/städer utan att bli överfallna. Vi har rätten till att göra det. Vi alla har rätt till ett anständigt liv, men vill du ha ett anständigt liv i Sverige så MÅSTE du ta seden dit du kommer. Integration handlar inte om att ge och ta. Om du kommer som flykting till Sverige, så är det DU som invandrare som ska anpassa er till VÅR kultur. Det är respektlöst mot oss andra om ni inte anpassar er efter vår kultur. Så enkelt är det. Anser du att Sverige inte passar dig? Det är absolut ingen som tvingar dig att stanna, och vill du inte leva efter vår kultur så vill vi faktiskt inte ha dig här heller.

Anser du att jag har fel i detta så.. Ja, du har all rätt att kommentera, jag har all rätt att inte bry mig.

Tack för mig.

Annonser

100 reaktioner på ”Kära migranter!

 1. Invandrare har rättigheter. Svenskarna har däremot skyldigheter. Därför är det rent av rasistiskt att inte låta våra nyanlända trakasser judar, ofreda homosexuella eller antasta lättklädda damer. Vi har ju trots allt religionsfrihet i det här landet. Det är därför vi har DO.

  1. Driver du med oss? Du kan inte mena allvar!
   Invandrare får ta seden vi har här eller…det finns en väg tillbaka om det inte passar 👹

   1. Hej Rita. I Sverige har vi något som kallas ”ironi”. Det krävs tyvärr intelligens för att identifiera ironi, vilket är varför vissa har problem med det. Men oroa dig inte, du kan ju alltid bli polis…på Södertörn…

  2. PK-eliten, Du verkar inte ha läst artikeln. Du/ ni kan hålla eran religion för er själva. Vi vill inte drabbas av era skeva värderingar. Här får man ta seden dit man kommer. Passar inte det åk då tillbaka dit du kom ifrån.

 2. I teorin ja. I praktiken har muslimer en särställning i Sverige.
  Det där med våld stämmer inte heller. Vänstern tar sig rätten att med våld försöka tysta meningsmotståndare.
  Yttrandefriheten stämmer inte heller. Folk som yttrat ”fel” åsikter har blivit både hotade och misshandlade, blivit av med jobb och hängts ut i riksmedia och förföljda.

   1. 65-70% av de som söker asyl i Sverige kommer från länder som vi svenskar exporterar krigsmaterial till.
    Kanske skall börja diskussionen där.

   2. Och p.g.a vapeninförseln till sitt ursprungsland blir man per automatik befriad från det mänskliga ansvaret och kan på direkta grunder go apeshit i religionens namn. Grattis, jag hoppas att du är först i kön när det bär iväg.

  1. Vilket kvalificerat skitsnack från början till slut.

   Och det är inte vänsterns politiker som springer runt med järnrör på stan när de är på fyllan.

   Det märks att SD har sitt ursprung i nazismen.

 3. Tänk att såna här självklarheter ska vara så kontroversiella i Sverige 2016, att så många människor väljer att fortsätta att leva i sin trygghetsbubbla…
  Tack för att du värnar om Sveriges framtid – i vått och torrt 🙂

  1. Mycket bra sagt. Men ska de bo i detta landet ska de fan i mej lära sig läsa och förstå detta. Omgående. 😡

 4. Delar den här direkt! Väldigt bra skrivet och précis som tidigare skrivare skriver så skulle den delas ut direkt. De som inte vill följa kan gärna få flytta tillbaka!

 5. Håller med ovanstående, hur ska nyanlända kunna förstå detta när dom vägrar lära sig svenska?

  1. Hur stor kapacitet har vi att lära ut svenska till invandrare undrar jag. Jag håller helt med att detta borde3 delas till alla nyanlända, men jag tror nog att det finns många som VILL lära sig språket men vi har inte resurser så det räcker. Kanske bra att hjälpa dem som redan befinner sig i vårt vackra land innan vi tar in fler.

   1. Det håller jag med om, detta är inte menat som någon attack mot invandrare, jag vet mycket väl att det finns många som längtar efter att få ta del av vårt samhälle och bidra till det, men som du säger så behövs resurser.

 6. Integration betyder kortfattat ”samhällets anpassning efter förändringen av befolkningssammansättningen”
  Integration ger dem som kommer hit alltså rätt att ställa krav på anpassning från samhällets sida till deras kultur och värdegrund.

  Assimilation betyder kortfattat ”ta seden dit man kommer”.
  Assimilation ställer istället ett tydligt krav på anpassning till samhället och låter samhället av tolerans tillåta vissa kulturyttringar som håller sig inom våra lagar och värderingsgrunders råmärken.

  https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Integration_(samh%C3%A4lle)

  Läs även FN:s flyktingkonvention artikel 34 (engelsk version)
  http://ledarsidorna.se/2016/03/fns-flyktingkonvention-ar-rasistisk-propaganda/

  1. Kära Disa, det är ingen skär rasism då TS för det första inte vänder sig till alla som kommer hit.
   Hon vet mycket väl att alla som kommer hit inte beter sig dåligt.

   Nej TS vänder sig till den grupp män som inte kan bete sig på grund av man har växt upp i en kultur där kvinnor och homosexuella inte ses som jämställda.

   Att människor som du blundar för det gör att alla som fortsätter att bli utsatta här i Sverige hamnar i skymundan.
   Det är på grund av såna som du som skriker rasism som gör att alla kvinnor som blir bortgifta, blir utsatta för våld från sina manliga släktingar inte vågar bryta sig loss.

   Det här är inte rasism.

   1. Tack, det är EXAKT det här jag tänkte på när jag skrev texten. Förstår inte varför vissa får för sig att jag hatar alla invandrare, har inte sagt ett ord om invandrare som en gruppering, vill endast att folk ska fatta att man tar seden dit man kommer.

  2. Njae…det är väl inte riktigt sant, Disa. Man blir knappast rasist bara för att man tycker att dom som vill bo i Sverige ska följa våra lagar & regler. En rasist vill inte ha några invandrare alls, lillajamtland menar ju mer att dom som inte kan acceptera hur vi lever här får ta sig nån annanstans, resterande är välkomna. Knappast rasistiskt.

  3. nej det är inte rasism det är ett konstaterande att vill man bo här så får man sköta sig oavsett om man är födda här eller inte

 7. Exakt lika viktigt att delge denna information till alla de svenska män som varje dag bryter mot dessa regler. Trots uppvuxna här.

 8. Så du menar med det att det är bara muslimer fel på???? Man ska aldrig dra alla över en kam. Svenska men går i Thailand 70åring kommer hem med en 20 åring uhhh men jag kan inte säga att alla gör det. Försök inte spela duktig, för du kan ingenting. Vill du att folk ska gilla detta så lycka till. Jag tycker synd om dig, du har säkert inget liv och lever med detta. Trevlig kväll 😉

 9. Fördomsfull och onyanserad text. Det här inlägget bygger på antagandet att alla nyanlända beter sig som svin när de kommer hit. Syftet är inte att försöka skapa ett bättre samhälle utan att skapa ännu mer ”vi och dem”-tänkande. Varför inte samma engagerade text om män, som ju faktiskt står för majoriteten av alla kränkningar och sexualbrott i Sverige? #jagärhär

  1. Har aldrig förnekat att det inte finns svenskar som inte kan bete sig.
   Du har totalt missuppfattat vad jag faktiskt menar.
   Jag tänkte inte heller slå ner på ”män” som en enda stor grupp, eftersom alla män inte är likadana.

  2. Skriver som jag skrev på Twitter igår; Om svenska män var problemet så hade vi inte varit världens mest jämställda land till att börja med.
   ALLA män är inte problemet, det är en grupp med män som har växt upp i skeva kulturer som inte vill ändra sitt beteende även fast dom nu är i en helt annan kultur.

 10. Det tråkiga med datorns översättningar är att det inte blir bra. Det lir helt andra meningslösa texter. Jag är volontär och har skola för asylsökande. En gång gjorde jag en översättning från svenska till flera språk. Meningen var att eleverna skulle skriva den på svenska. En kvinna från Azerbajdzjan skrattade o sa att hon skulle gå in i mjölkaffären och skjuta en ko…..jag hade skrivit att hon skulle köpa en liter mjölk b.l.a. Så fel det kan bli.

   1. Känner ingen som kan arabiska.. Men om du gjorde det så vore kanske texten mer nyansrik. Tror jag. Jag säger inte att vissa inte förtjänar kritik utan det blir så onyanserat i många texter. Jag uppfattar texten något kulturrasistisk. Hur tror du att du faktiskt kan nå målgruppen du skriver om? Jag känner att texten ger mer bränsle till de personer som redan har dessa fördomar. De personerna tror inte jag är rätt folk för att jobba med de här frågorna.
    Problemet börjar inte när en flykting för första gången trampar på svensk mark. Det börjar i grundskolan hos hela befolkningen. Det börjar i omklädningsrummet. Det börjar när pojkar börjar se hur omvärlden ser ut. Reklam i media, kroppsideal och en machokultur m.m.. Det tror jag är en stor grogrund när någon förlorar respekten för kvinnor.
    Jag blundar inte för det här (nya?) fenomenet med gruppvåldtäkter och taffsande, jag vill bara nyansera och visa på att vi båda grupper har en del att jobba med tills vi kan börja hoppa på varandra.

 11. Ni som verkar så måna om de nyanlända och att de ska integreras enligt er egen utsago…bjud då hem dessa ni utpekat, eller på en fika, så de får en chans att se och lära. Tips bara så där. Få i tråden verkar ha kvar det som står först! Riktat till migranter(kan tolkas som alla). Bara frågor om de får info….ställ dina frågor till Migrationsverket…så svarar de säkert! Kan inte det riktas till alla inklusive svenskar som riktar våld mot andra….dessa grupper gör ju stor skad för oss som vill tro att vi som lever här står för det du skriver…tolerans och respekt mot alla…Oavsätt kön, etnicitet, sexuell läggning mm. Svenska lagar gäller alla här! I dag nationaldagen Hälsningar till alla….och var rädda om varandra….För mångfald mot enfald!

  1. Igen, det är inte svenskar som skapar kaos i Sverige just nu. Varför känner vissa av er detta enorma behov av att påpeka att ”svenskar begår också brott”, det är klart som fan det finns svenskar som begår brott, men du kan inte på allvar mena att svenskar begår brott i samma utsträckning som vissa invandrare.

   1. Du kan inte på allvar mena att invandrare begår brott i samma utsträckning som vissa svenskar.

    Du jämför en befolkning med VISSA kriminella?

  2. Men med tanke på din enorma enfald så…hmm…hur får du nu detta att gå ihop? Nåja, jag gissar att du (som övriga Vpk/Mpk:are) vill ha hit fler efterblivna, kriminella analfabeter så att du inte längre behöver vara bland det sämsta landet har att erbjuda.

 12. Har det överhuvudtaget hänt att någon av oss ”stackars” svenskar har mist livet pga någon virus som som förts hit av en flykting? Inget jag har hört talas om och jag skulle anta att det grundar sig på en av många fördomar som skribenten till texten baserar sig på.
  En annan sak jag regerar på är uppmaningen att inte anmäla en publicerad åsikt som kan upplevas som kränkande. Gäller det även tjejen som utsätts för för kränkande ord av sexuell karaktär eller juden som tvingas utstå glåpord för sin tro. Ska även sådana yttringar beskyddar med hänvisning till yttrandefriheten? Det verkar inte riktigt som att skribenten anser det utan istället vi dra en skiljelinje mellan vilka förolämpningar som är ok och vilka som inte är det. Man måste väl ha rätt att anmäla, sen är det upp till rättsystemet att ta ställning till om anmälan är befogad eller inte.

  1. Man behöver inte vara ett geni för att fatta att man kan tänka steget före.

   ”En annan sak jag regerar på är uppmaningen att inte anmäla en publicerad åsikt som kan upplevas som kränkande.”
   Vad syftar du på?

   1. Jag syftade mest på det du skrev, att inte anmäla saker som upplevs som kränkande då det bidrar till det du kallar för ”politisk korrekthet”, vilket för övrigt verkar vara en ovälkommen hållning i ditt ”yttrandefrihetens” land. Om åsikterna är uppåt väggarna fel så borde det vara en enkelt sak för en normalt begåvad individ att istället slå hål på dessa med motargument.

    ”Man behöver inte vara ett geni för att fatta att man kan tänka steget före” – Nä, man behöver bara vara lagom dum för att vilja införa kontroller och regleringar som inte tjänar något egentligt syfte. Några mer förslag på saker som bör införas i förebyggande syfte? Handelsembargo mot USA kanske, bara för att markera i förebyggande syfte om ifall USA skulle få för sig att inleda ett händelskrig mot Europa en vacker dag.

   2. Skulle nog tjäna ett bra syfte med hälsokontroller, då vi har fått tillbaka TBC till exempel, som vi hade utrotat här.
    Det är inte direkt nåt okänt faktum att fattigare länder har fler sjukdomar, sjukdomar som är ovanliga här.

    Politisk korrekthet är ovälkommet hos mig ja, då det inte bidrar med nåt vettigt alls förutom lidande och dumhet.

 13. Mångfald är väl bra. Men bara när det successivt har fått kliva in i samhället och det som majoriteten accepterar och vill ha ska väl stanna kvar. Att tvinga på någon något är inte förenligt med vårt svenska system (annat än skatter då förstås 😉 ).

  Att som PK-folket säga ”Vi har ju en massa annat som kommer från andra länder” det innebär ju inte att vi måste godta allt annat som finns i världen. Jag tänker bland anat på pizza, kebab, kåldolmar osv. Sånt har erbjudits och accepterats och kan med andra ord vara kvar – Vi väljer att gilla det.

  Jag instämmer med de andra – detta var en bra text och jag har delat den vidare

 14. Mycket bra skrivet! Rena självklarheter såklart! Men, min tes är: då flertalet inte uppfyller definitionen ”flykting” enl. Schengenavtalet så är det inte komna till Sverige för att integrera än mindre assimilera ,det handlar inte heller om bidragen i första hand, bidragen är en extrabonus medan agendan är att islamisera Sverige, övriga nordiska länder samt Europa. De kommer aldrig att integrera,de fåtal som gör det är lätträknade i sammanhanget. Inte att förglömma så har bl.a Mohammad Khadaffi på sin tid uppmanat de sina att invadera Europa som ”flyktingar, föröka sej och när de sen är i majoritet i dessa ”demokratiska” länder är det bara att ta över – på så vis har man inte minst byggnader intakt, ett tag iallafall. Vi kan snacka självklarheter men att stirra sej blind på dessa självklarheter och rabbla det som ett mantra är en sak, men utan handlingskraft bakom orden ( från politikerhåll inte minst men även väljarkåren) så kommer islamiseringen fortskrida, Med dagens folkutbytes takt är inhemska svenskar i minoritet omkring år 2030 sägs det från statistikberäkningar. Frågan som skall ställas: är vi beredda på att underordna oss diktatur och sharialagar eller inte?

 15. Läst igenom hela din artikel och helt ok skriven med klargöranden som ALLA borde följa oavsett svenskfödda eller nysvenskar – har delat den t o m på sociala mediet.
  MEN påpekat där och vill påpeka här det jag starkt reagerade emot!
  Vad menar du med texten; ”Ja, det finns judar i Sverige också. Änsålänge.” – vaddå Än så länge???
  Mycket dålig formulering! För jag antar du inte menar att de ska förvisas ur landet eller omvändas till kristna eller buddister eller vad?? Mycket obehagligt 😦

  1. Nej absolut inte, när jag säger ”än så länge” så menar jag att det ses över hela Europa att judar flyttar härifrån. Menar verkligen inte att vi ska driva ut alla som inte är svenskar eller kristna eller något, skulle gärna se att alla låter varandra vara ifred men vissa lever ju tyvärr inte så.

   1. Ok då hänger jag med – men enklast vore om du redigerade och tog bort *Änsålänge* då det inte behövs för att få fram budskapet 😉
    Och som jag redan skrev; i det hela bra skrivet (Y)

 16. Haha..
  Viker mej av skratt av alla dessa kommentarer..
  Lilla Jämtland har skrivit helt underbart bra o sant.
  Tänkte ja skulle läsa Kommentarena, ville mest se om. 2 saker kom upp, som rasist o svenska män.
  Haha helt otroligt, precis va de gjorde..
  Va e ni rädda för?
  Jag instämmer i allt som e skrivet o ja e definitivt inte rasist.. Har två barn med en utländsk man.
  Många utländska vänner, ja blev tvungen o visa de för dom o alla tyckte de va helt perfekt skrivet..
  Så kära ni som skriver som ni gör. Vad e ni rädda för?

 17. Bra skrivit😊Men allt du har skrivit gäller even svenskar va🙄Så det betyder inte när man är svensk så kan man våldta kvinnor ..vilket som händer jämt eller ???och att många SD medlemmar kan gå ut på gatan och slå folk bara för att dem är invandrare vilket som har hänt oxå😊 Tack det var allt.!

  1. Tycker det gäller alla som befinner sig på svensk mark. Och gärna utanför också, att folk kan börja bete sig som folk igen skulle vara nice, då skiter jag fullständigt i om man är född här eller ej.

 18. Detta är ju fan det värsta jag läst. Snacka om att inte fatta ett skit av vad det innebär att komma som flykting till ett nytt land, och att tro att alla flyktingar beter sig sådär och att allt det där du skrev försiggår i andra länder är inskränkt, korkat och obildat.

   1. Såklart du påstår det, hela din text går ut på att flyktingar inte kan sköta sig medan svenska kan det. Vilket är helt orimligt. Varför ska vi ens utvisa människor? Människa som människa. Människors handlingar sitter inte i hudfärg eller varifrån man kommer. Möter hela tiden äckliga svenska snubbar som kallar en saker hela tiden. Och ser alltid äckliga svenska snubbar som äcklar sig emot flyktingar. Det är inte bara flyktingar som är kriminella. Svenska kriminella ska skickas till fängelse såsom alla kriminella ska. Ingen mening med att skicka bort människor utifrån landet, då kommer den kriminella människan fortsätta att utföra kriminella handlingar i det landet du nu vill skicka dom till.

 19. Jag skäms så fruktansvärt mycket över att vara svensk när jag läser sånt här. Obildat och tramsigt, snacka om att inte förstå ett skit vad det innebär att vara flykting och fly för sitt liv. Patetiskt, öppna ögonen och dina sinnen för andra människor än dom från den antagligen skitlilla SD-by du kommer ifrån så blir livet mycket roligare ska du se.

  1. Majoriteten av dessa ”flyktingar” är ekonomiska migranter. Vi har inte ett dugg ansvar för att se till att alla har lika hög levnadsstandard som i Sverige, det är inte en mänsklig rättighet att få flytta bo i Europa.
   Kommer förövrigt inte från nån SD-by, men du är duktig som resten av vänstern på att skapa förutfattade meningar om folk.

   1. Flytta och bo? Dom flyr för sina liv, och att vara en god medmänniska är att ta hand om varandra oavsett kön/etnicitet/bakgrund. Det borde vara en mänsklig självklarhet. Tråkigt att du inte ser lika på alla människor, tråkigt verkligen.

   2. Den som så önskar kan ju kolla hur många dagliga flighter det går från Sverige till Bagdad, till Kabul, till Teheran..
    Det är så många som åker ”hem på semester” att Tullpolisen reagerar.
    Kan du ”åka hem på semester” är du ingen ”flykting”! Punkt.
    Är det Schweiz (?) som inte tillåter återinträde i landet när man varit ”hemma på semester”?

 20. En liten ändring; Sverige VAR ett kristet land. Sen separerade religionen från staten och man väljer själv om man vill betala till sin kyrka. Många hus och en del kultur finns ju kvar, de e ju bara drygt 20 år sedan.

 21. Jag vet faktiskt inte hur många invandrare som faktiskt läst detta. Jag är i alla fall en som gjort det, tycker att den har en poäng även om texten blir något motsägelsefull. Till att börja med så kan jag säga att när jag kom till Sverige 1985 så fick vi åka till Danderyds sjukhus för att ta just blodprover för att sjukvården i detta land skulle veta vad vi hade för virus med oss.

  Sedan tycker jag att det är tråkigt att man pratar om den svenska mannen som 100% respektfull mot svenska kvinnor. Jag har sett många agera ärkesvin på krogen. Jag tror att alla har sett klippet på Youtube där representanter för ett riksdagsparti kallar en svensk kvinna för just hora. Det handlar inte om att man är svensk eller blatte, det är en fråga om respekt mot andra medmänniskor. Punkt.

  Som artikeln säger så gäller yttrandefrihet i Sverige så jag kommer inte lägga någon värdering i om det är rätt eller fel. Jag reagerar dock på att man skriver att invandrare inte får stirra på kvinnor. får vi prata med svenska kvinnor, Om vi gör det med respekt? Vidare kan man läsa i texten att svensken håller sig på sin kant ock så bör även invandrares göra… hur kan vi lära känna varandra och få ett utbytte av varandras erfarenheter om vi håller oss på var sin kant? OBSERVERA att jag skrev erfarenheter och inget annat.

  Slutligen så tycker jag att denna text saknar en viktig del om den nu ska delas ut till alla som kommer till Sverige. Nämligen den del om hur vi gör för att skapa nya svenska vänner. Ska den användas i utbildningssyfte bör den inte enbart innehålla sånt som inte får göras utan också sånt som ger ”pluspoäng” hos svenskar och det svenska samhället. Jag är för den som undrar ursprungligen från Chile. Har aktivt valt att söka mig till svenska människor för att jag ville anpassa mig till det svenska samhället. Jag kan bara säga att jag är glad och tacksam för att dessa svenska människor tog sig tid att lära känna mig och inte valde att hålla sig på sin kant. Utan tvärtom de bjöd in mig att ta del av den svenska kulturen.
  Mvh
  Roberto.

 22. En sak jag har svårt att förstå är nynazisternas tänk. Nazisterna var emot judarna i maskopi med muslimer. Nu är nynazisterna emot muslimerna.

 23. Helt rätt. Jag kan förstå att du gör en symbolisk markering, för alla civiliserade kan dessa regler. Det handlar om vanlig respekt för människorätt. Vet man inte de här reglerna, så är man redan kriminell och har förmodligen flytt undan rättvisan i sitt eget land.
  Fängelserna är överrepresenterade av invandrare trots att de är i minoritet.
  Så all heder till din reaktion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s